2011. október 23., vasárnap

Élve vagy halva /Tudnálak ölelni még 2.

Booth és Brennan átmentek a laborba, hogy jobban teljen az idő, még Angela kideríti, ki küldhette a csomagot. Fel – alá mászkáltak a laborban, majd Dr. Saroyan megkérte őket, hogy menjenek Temperance irodájában, mivel járkálásuk közepette nem tud koncentrálni a boncolásra. Két érintett mélán kullogtak be a szobába, majd leültek a kanapéra egymás mellé, Booth átkarolta mellette ülő szerelmét, aki fejét a férfi mellkasára hajtotta, mintha számukra ez egész természetes lenne. Ahogy ültek, Brennan hallgatta az ügynök egyenletes szívdobogását, óvatosan kezét a férfi tenyerébe helyezte érezte, hogy hevesebben kezdett akkor verni a szíve. Később észrevette, hogy Booth idegesen dobolt lábával:
-         Látom nem hagy nyugodni, a délutáni incidens. – jegyezte meg csendesen.
-         Azt hiszem, nehéz lesz megtalálni az illetőt. Munkám során sok embert juttattam rács mögé, így sok ellenségem akad, aki képbe kerülhetne, hogy meg akar ölni. – mondta sóhajtva a férfi.
-         Most ne törődj vele, mi segítünk neked, ahogy te szoktál nekünk, próbálj meg kikapcsolni. – nyugtatgatva a férfit.
-         Te beszél kikapcsolódásról? – kérdezte nevetve. – Ugyan olyan vagy, mint én, ha van egy ügy, amit  nem tudsz rögtön megoldani, folyton azon kattogsz, hogy lehetne a legegyszerűbben és leggyorsabban megoldani. – ekkor lépett be Angela részeredményeivel, úgy tett, minta nem venné észre egymás karjaiban pihenő párt.
-         A csomagod, egy állatkereskedésből lett feladva, ahol illegálisan tartanak mérges kígyókat, a neve: Jimmy állat barlangja, ő adta fel a házi kedvencet, a megbízója álruhában volt az arcát sem látta, de ami biztos, hogy nő volt, aki küldte dobozt.  Itt nálunk a posta küldő szolgálat egyből a te irodádba kézbesítette a csomagot, mivel azt hitték te kérted. Szóval, minden bizonnyal egy igen agresszív exbarátnőd állhat a háttérben. – mondta el egy szuszra Angela.
-         Ez nagyon hihetetlennek hangzik. – vágta rá Temperance. – Egy nő vajon, miért akarná a halálod?
-         Nem tudom. Pedig tényleg tisztességesen bántam a volt nőimmel és ezt tényleg nem hencegésből mondom. – majd akkor hirtelen elhallgatott.
-         Mi baj Booth? – kérdezte Angela.
-         Áh semmi, most…most mennem kell, lehet nem jövök, ma már vissza. Bones holnap megyek érted. – azzal elviharzott az irodából.
-         Neked is gyanúsnak tűnik ez hirtelen elrohanás? – kérdezte Angela.
-         Igen! Biztos, ismerem már annyira, hogy tudjam, rájött ki lehet a tettes. Munka után első dolgom lesz, hogy megkeresem.
-         Mi lenne, ha felhívnád telefonon? – kérdezte Aggódva barátnőjét Angela.
-         Ilyenkor, mindig lenémítja vagy kikapcsolna, esélytelen elérni, mint mondtam……

Közben Booth idegesen száguldott végig a városon keresztül, szinte padlógázzal hajtott át a piros lámpákon, nem törődve a közlekedési szabályokkal. Talán még élvezte is egy kicsit a féktelen száguldozást, így legalább volt alkalma kipróbálni sport autóját. Nagy fékcsikorgatások közepette megállt Jenna lakása előtt, szinte rohanva futott fel a lépcsőkön, majd kopogás helyett dörömbölni kezdett az ajtón. Lány nagy meglepettségben nyitott, ajtót a csepett sem higgadt ügynöknek, aki ezrenyi kérdéssel fogadta:

-         Hol voltál ma? Mit csináltál előadás után? Minek küldted a csomagot? – förmedt rá Booth.
-         Nem tudom miről, beszélsz. Nem értelek, egyáltalán, hogy kerülsz ide? – kérdezte Jenna.
-         Ne játszd az értetlent, azt hittem, megértetted, hogy befejeztem veled, nem akarok tőled, semmit. Erre te rám akartál ijeszteni vagy mi? Válaszolj már!
-         Állj, már le, nem értelek miről beszélsz. Előadás utána a bátyámmal voltam meg a lőtéren gyakorolni, ezer meg egy tanúm van rá.
-         Most az egyszer elhiszem, amit mondasz, de ha átversz, nem állsz meg előttem többé nyugodtan. – mondta üvöltve Seley.
-         Vegyem fenyegetésnek? Mert, ha igen akár, most feljelenthetnélek. – válaszolt erélyesebb hangvételben Jenna.
-         Tudod mit? Csinálj, amit akarsz. Csak engem kerülj el. – majd elviharzott.
Amint, elhagyta a nő lakását, újabb száguldozásba kezdett, de már nem a városban, igyekezett elhagyni, a nyüzsgést, vele együtt a gondjait is. Mivel rájött, hogy teljesen kifordult önmagából, hisz sosem fenyegetett meg senkit oktalanul, pláne nem nőket, és akkor hirtelen kinyílt az autóban a légzsák…nem várt esemény hatására elvesztette uralmát a száguldó járművön, majd egy fának csapódott……

1 megjegyzés:

  1. jézusom!nagyon remélem,hogy nem történt baja!!
    ~annyira édes volt az az ölelkezős rész!!
    ~nagyon kíváncsi vagyok,hogy ki küldte azt a csomagot!még azt sem tudom,hogy kire tippeljek!(na jó..;) azért lenne ötletem)
    ~kérlek hamar folytasd,mert nagypon izgatott vagyok!!!
    KÉÉÉRRRLLLEEEEEEEEKK!!!!!!!!!!!!!! :D

    VálaszTörlés